På fanen ’Økonomi’ kan du udfylde de økonomiske detaljer omkring ydelsen. Alt efter hvordan ydelseskataloget i din kommune er bygget op, kan der være felter, som allerede er udfyldt og ikke kan redigeres. Fanen er delt op i tre kolonner.
Aktuel takst
Her kan du indtaste ydelsens takst, dvs. hvad den koster pr. enhed (f.eks. psykologbehandling, til 500 kr. pr. time).
Hvis den valgte ydelse fra ydelseskataloget, har en fastsat takst, vil feltet være låst, og det vil fremgå, hvis der er planlagt en kommende takstændring.
Aktuel effektuering
Under den aktuelle effektuering angiver du hvor mange gange og hvor ofte taksten skal udbetales. Dette består af antal og frekvens. Eksempelvis hvis der er bevilliget 3 psykologtimer halvårligt. Hvis du redigerer en ydelse, vil du desuden kunne ændre i effektueringen, hvis der sker ændringer i antal, frekvens eller udgiften skal delen med flere eller færre søskende.
Hvis der er fastsat en egenbetaling, har du også mulighed for at angive den her. Beløbet indtastet i egenbetaling pr. måned, og vil blive fratrukket i ydelsens månedlige pris i f.eks. oversigter og beregninger.
Hvis en ydelse ikke er delt med søskende, vil andelen altid være 1, da hele udgiften vil være på denne ydelse. Hvis ydelsen er delt med søskende, kan der være en mindre andel af udgiften, som er koblet til barnet og dermed dennes ydelse.
Hvis udgiften på en ydelse skal deles mellem søskende, kan du anvende funktionen ’Kopier til søskende’. Når du gør det vil DUBU sætte andel, afhængigt af den kopieringsmetode, som du vælger. Du kan læse mere i afsnittet Kopier til søskende.
Du kan fx anvende muligheden for at angive andele på ydelsen, når du skal oprette en ny følgeudgift, hvor udgiften skal være delt mellem søskende, og du allerede har kopieret hovedydelsen tidligere. Du kan også anvende muligheden for at angive andele til at tilføje en ny søskende til en delt ydelse eller foretage reguleringer af søskendes andele af udgiften.
Bemærk! Hvis du manuelt sætter Delt med søskende og andel på en ydelse, er det vigtigt, at du opretter/redigerer søskendes ydelser, så den samlede andel er 1, fx ved at oprette en ny effektuering på søskendes ydelser.
I afsnittet Regulering kan du læse om, hvordan du kan ændre i takst, antal og frekvens, hvis den ændres over tid.
Øvrige
I kolonnen til højre vises feltet ’Pris i alt’, som viser hvad ydelsen koster som helhed. Hvis der er indtastet en egenbetaling, vil denne være trukket fra beløbet.
’Pris i alt’ beregnes kun, hvis du har udfyldt felterne ’Startdato’, ’Slutdato’, ’Ydelsesbeløb’, ’Enhed’, ’Antal’, ’Frekvens’ og trykket ’Gem’ i topmenuen. Du kan oprette en ydelse uden økonomi, hvis det følger retningslinjerne i din kommune.
I afsnittet Hvad koster en ydelse kan du læse mere om, hvordan prisen for en ydelse beregnes.
Du har også muligheden for at ændre ’Funktionsnummer’, hvis du har valgt en ydelse med flere mulige funktionsnumre.
Din kommune kan vælge at tilføje lokale kontonumre på jeres ydelser. Hvis ikke kontonummeret er tilføjet i din kommunes ydelseskatalog, kan du tilføje ’Lokalt kontonr’ direkte på ydelsen.
Du kan manuelt angive, hvorvidt der er betalingstilsagn ved at markere ud for betalingstilsagn.
Hvis der i sagen er et betalingstilsagn, anbefales det dog, at du ændrer sagstypen til ’Refusionssag – modtager refusion’ og angiver refusionskommune, før du opretter ydelser. I dette tilfælde, vil betalingstilsagn være markeret og refusionskommune vil fremgå.
Du kan læse om ændring af sagstype i afsnittet Sagsoplysninger.
Når betalingstilsagn er markeret, vil du forsat kunne se ydelsesbeløbet, men prisen for ydelsen, vil være 0 kr. Under det samlede økonomioverblik på tværs af sager, kan jeres økonomimedarbejder se det samlede beløb, som skal modtages i mellemkommunal refusion.