Udarbejdelse af barnets plan/ungeplan

Når du skal udarbejde en barnets plan eller en ungeplan, skal du anvende indtastningsmodulet til planen. Når du åbner barnets plan eller ungeplanen, får du vist de forskellige områder af planen i indtastningsmodulet.

I mange af områderne anvendes ordet ’dig’ fx ’Oplysninger om dig’. Da det er barnets plan, er sprogbrugen direkte til barnet/den unge og det skal derfor forstås som ’Oplysninger om barnet/den unge’.

Barnets plan består af følgende faner, som du kan folde ind og ud, ved at klikke på  foran navnet på fanen.

 

      Generelt:

Her finder du vigtige datoer for planen, samt planens versionsnummer.

      Oplysninger om dig:

På denne fane finder du barnet/den unges navn og fødselsdato. Hvis planen er oprettet på en ufødt barn sag, vil du finde navn på de kommende forældre. Sagens primære person vil fremgå som ’mor’, og hvis der i barnets netværk er oprettet en ’far’ eller en ’medmor’, vil disse også frem.  

      Formålet med støtten til dig:

Hvis du, under oprettelsen af planen, valgte at tilknytte formål med indsatsen/anbringelsen fra en eller flere afgørelsesaktiviteter, vil teksten være indsat her. Der indsættes desuden en underoverskrift bestående af aktivitetens type, undertype og hændelsesdato, så du kan se, hvilken afgørelsesaktivitet indholdet stammer fra. Du kan redigere i teksten, hvis det skal stå lidt anderledes i planen.

      Støtten til dig:

Her skal du tilknytte den støtte, som barnet eller den unge modtager og som er relevant for planen. Fanen er beskrevet yderligere i afsnittet: Støtten til dig

      Det, der er vigtigt for dig i forhold til din fremtid:

I denne fane skal du beskrive det, der er vigtigt for barnet/den unge, herunder drømme og ønsker for fremtiden, hvordan barnet gerne vil udvikle sig, og hvem barnet kan forestille sig kan hjælpe med det. Det kan også være i relation til målene og eventuelt andet, der aftales at der skal følges op på.

      Sådan vil vi sammen sikre dig en god hverdag:

Her skal du oprette konkrete mål for planen. Hvordan du opretter et mål, kan du læse i afsnittet: Mål i Barnets plan/ungeplan

      Hjælp til din familie:

Denne fane vises kun, hvis du har tilknyttet en indsats af typen ’Anbringelse’ i fanen ”Støtten til dig”. Du skal beskrive, hvilken støtte familien modtager ifm. anbringelsen.

      Oplysninger om planen:

Her skal du beskrive oplysninger om planen, herunder de personer der har været med til at lave planen, fx barnet, forældre, netværk eller andre.

      Aftaler om, hvordan vi er i kontakt:

I denne fane skal du beskrive aftaler mellem barnet/den unge, rådgiver og evt. andre om, hvordan og hvornår man er i kontakt.

      Rådgivers kontaktoplysninger:

Her kan du se oplysninger om den primære ansvarlige rådgiver på sagen og hvis planen er tildelt en anden rådgiver, vil dette fremgå som Barnets plan/Ungeplan sagsbehandler. Fanen er beskrevet nærmere i afsnittet: Rådgiveres kontaktoplysninger.

 

Ungeplanen har samme faner som barnets plan, bortset fra at ungeplanen i stedet for fanen ”Sådan vil vi sammen sikre dig en god hverdag”, har to andre faner:

      Konkrete mål for din trivsel og udvikling

      Konkrete mål, der har fokus på, at du snart bliver voksen, herunder beskæftigelse og uddannelse

I begge faner, kan du oprette konkrete mål for planen. Hvordan du opretter mål er nærmere beskrevet i afsnittet: Mål i Barnets plan/ungeplan.

 

I toppen af planen er der en menu, hvor du finder oplysninger om planen, som fx status, samt forskellige handlemuligheder.

Klikker du på sagsnavnet, åbnes sagen på en ny fane. På den måde kan du se oplysninger fra sagen i én fane og arbejde i planen på den anden fane. Derudover kan du se oplysninger om barnet/den unge og om primær rådgiver på sagen.

Skal du i forbindelse med udarbejdelsen af planen angive barnet/den unges trivselsscore, kan du klikke på linealen  og så åbnes resultatdokumentation. I afsnittet Resultatdokumentation kan du se, hvordan du udfylder resultatdokumentation.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt danne en rapport af planen f.eks. i forbindelse med gennemgang eller høring af planen, via funktionen ”Dan rapport” under knappen ’Handlinger’. Du har også mulighed for løbende at se en udskrift af planen ved at klikke på  . Denne funktion bruges, når du har behov for at se, hvordan forældrehandleplanen ser ud. Du får vist udskriften i en ny fane og udskriften gemmes ikke i DUBU.  

Bemærk! Hvis du danner en rapport eller vælger at få vist en udskrift på en afsluttet plan, vil rapporten vise rådgiveren, samt oplysninger om barnet på afslutningstidspunktet, samt kommunelogo og -navn for den kommune, som har afsluttet planen.

Ved at klikke på , gemmes planen og du bliver inde i indtastningsmodulet og kan skrive videre. Det kan være en fordel at gemme med jævne mellemrum. Hvis du klikker på  gemmes planen, og du vender tilbage til sagen. Du bør bruge denne funktion, hvis planen ikke er færdig og du skal arbejde videre i den senere.

Når du er færdig med at udarbejde planen og skal du aktivere planen via . Det kan du læse mere om i afsnittene: Færdiggørelse af plan, Annullering af plan og Dan rapport.