Opbygning af historiske handleplaner

For at give overblik over planen, er felterne fordelt i faner, som du kan folde ind og ud, ved at klikke på  foran navnet på fanen.

I tekstfelterne har du mulighed for at redigere teksten på samme måde, som du kender det fra f.eks. Word.

I de efterfølgende afsnit bliver du vejledt om, hvordan du udfylder planens enkelte faner.

 

Topmenu for plan

I toppen af planen er der en menu, som du kan se, uanset hvor du befinder dig i planen.

Klikker du på sagsnavnet, åbnes sagen på en ny fane. På den måde kan du se oplysninger fra sagen i én fane og arbejde i planen på den anden fane.

Mod højre i topmenuen finder du to ikoner, og .

 

 er ’Vis udskrift’. Klikker du på den åbnes en ny fane med en visning af handleplansrapporten med informationer på det pågældende tidspunkt. Rapporten gemmes ikke i DUBU.

Bemærk! Hvis ’Vis udskrift’ anvendes på en afsluttet plan, vil rapporten vise sagsbehandler, samt oplysninger om barnet og forældre på afslutningstidspunktet, samt kommunelogo og -navn for den kommune, som har afsluttet planen.

 

Klikker du på  åbnes en ny fane, hvor du kan udfylde resultatdokumentation på sagen. I afsnittet Resultatdokumentation kan du se, hvordan du udfylder resultatdokumentation.

 

I den næste del af topmenuen finder du oplysninger om sagens primær person, samt planens sagsbehandler.

I højre side af topmenuen finder du en række handlingsknapper. Hvis du vil gemme planen i sin nuværende form, skal du trykke på ”Gem”. Hvis du vil lukke planen for at komme tilbage til sagen, skal du trykke på ”Luk”.

Generelt

Fanen Generelt har øverst et område med vigtige datoer for planen, samt to underfaner. I den første fane finder du stamoplysninger om barnet/den unge og i den næste fane er stamoplysninger om forældrene. Stamoplysningerne om forældrene trækkes fra forældremyndighedsindehaver på Barnet og fra Barnets netværk. Hvis du har behov for, at lave rettelser, skal du gøre det via Barnets netværk eller på Barnets personside, som du kan læse mere om i afsnittet Barnets netværk.

 

Tidligere skulle der angives på planen om den børnefaglige undersøgelse må udleveres til leverandør af foranstaltning. Det betyder, at hvis du redigerer en ældre plan eller har en ældre plan i kladde, kan du opleve, at der under fanen Generelt, er felter vedrørende dette, ligesom det også vil fremgå af tidligere versioner.

 

Faglig vurdering

Hvis du under oprettelsen af planen tilknyttede den faglige vurdering fra en afsluttet børnefaglige undersøgelse eller børnehandicapudredning, vil teksten blive indsat her. Hvis der er tilknyttet en faglige vurdering fra en fælles børnefaglig undersøgelse, vil du både kunne se den fælles og den individuelle vurdering i feltet Faglig vurdering. Feltet er ikke låst, så du har mulighed for at redigere i vurderingen.

Overordnet formål med indsatsen

I denne fane skal du skrive det overordnede formål med den/de indsatser, der igangsættes i forbindelse med planen.

Inddragelse af barnet/den unge

Under denne fane kan du tilknytte en eller flere inddragelser/børnesamtaler til planen.

For at tilknytte inddragelse/børnesamtale til planen, klikker du på Tilknyt.

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, display/skærm/fremvisning, software

Automatisk genereret beskrivelse

Når du klikker på Tilknyt åbnes en boks, hvor du kan vælge, hvilke inddragelse/børnesamtaler du vil tilknytte handleplanen.

 

 

Du vælger blandt inddragelser/børnesamtalerne ved at sætte flueben i venstre side af tabellen, ud for den/de aktiviteter, som du vil tilføje og klikker på knappen Tilknyt inddragelse(r) af barnet/den unge. Det er muligt at tilknytte mere end én inddragelse eller børnesamtale.

Hvis du har brug for at fjerne en eller flere børnesamtaler eller inddragelser fra handleplanen, skal du markere dem ved at sætte flueben i venstre side af listen på handleplanen og klikke på knappen Fjern.

Indsatser og forventet varighed

Under denne fane skal du tilføje indsatser til planen. En indsats svarer til den/de foranstaltninger, støttende indsatser, anbringelse, handicapkompenserende ydelser eller indsatser fra det private netværk og civilsamfundet, som barnet/den unge modtager.

Indsatserne i planen er bygget op på samme måde, som ydelserne i fanen ’Indsats’ på sagen, men der overføres ikke oplysninger om indsatser fra planen til fanen ’Indsats’ og omvendt.

Du skal klikke på  for at oprette en indsats

Herefter kan du fremsøge en indsats ved at udfylde et eller flere af søgekriterierne. Du kan søge på ’Ydelsestype’, ’Lovhjemmel’ og ’Tilbud’. Når du søger, vises de indsatser, som svarer til søgningen i en liste nederst i boksen. Du kan gøre listen kortere ved at udfylde flere søgekriterier.

Du opretter en indsats på planen, ved at markere den på listen og klikke på ’Vælg’.

Du kan også oprette indsatser fra det private netværk og civilsamfundet, dvs. indsatser der ikke er støttende indsatser eller anbringelse og dermed ikke har en ydelsestype mv. Du opretter en indsats fra det private netværk og civilsamfundet, ved at vælge en af de tre checkbokse i højre side og klikke ’Vælg’.

Bemærk! Du kan kun markere en indsats ad gangen.

Når indsatsen er oprettet på planen, skal du som minimum angive igangsættelsesdatoen.

Du kan angive ’Forventet varighed’ af indsatsen.

 

Hvis du har brug for at fjerne en eller flere indsatser fra planen, skal du klikke på  i højre side af rækken.

Mål for planen

Under fanen Mål for handleplanen kan du oprette mål for barnet/den unge. Du kan oprette mål under tre kategorier:

      Konkrete mål for barnet eller den unges udvikling og trivsel

      Overgang til voksenlivet – særligt for unge der er fyldt 16 år

      Ungdomssanktion efter straffeloven § 74 a

 

Den første kategori er altid tilgængelig i planen. De to næste kategorier vises kun, når de er relevante for sagen. Kriterierne for at de vises er:

Målsætning for overgang til voksenlivet vises, når den unge er over 16 år.

Målsætning vedrørende ungdomssanktion vises kun, når der er oprettet en indsats på handleplanen, hvor lovhjemlen er jf. Straffelovens § 74 a.

Du opretter et nyt mål ved at åbne den målsætningsfane, målet skal oprettes under og klikker på .

Et skærmbillede af en tom listevisning for handleplansmål, hvor plus tegnet er fremhævet.

Når du har klikket på  åbnes en boks, hvor du kan beskrive det konkrete mål, samt angive en ’Dato for målsætningen’, ’Ansvar, konkrete aftaler mv.’ samt ’Beskrivelse af målopfyldelse’.

Målet oprettes, når du klikker på knappen Opret mål. Klikker du i stedet på Annullér, lukkes boksen uden at målet oprettes.

Når målet er oprettet, kan du se det i tabellen under den fane, hvor målet er oprettet. Hvis du vil redigere i målet, kan du klikke på linjen for at åbne boksen igen og redigere det indtastede.

Hvis du vil slette et mål, skal du sætte flueben i venstre side af listen, ud for det/de mål du vil slette, og klikke på  over listen.

Har du oprettet en indsats med ydelsestypen Anbringelse skal du også angive om forældrene er tilbudt en særskilt handleplan, og om barnet er blevet hjulpet til at finde en støtteperson. Felterne til dette findes nederst på fanen Mål for handleplan, men vises kun, hvis barnet/den unge er under 18 år.

Kommentarer til planen

Under fanen ’Barnets eller den unges kommentarer samt forældrenes kommentarer til handleplanen, herunder partshøring’ kan du angive barnet/den unges og forældrenes kommentarer til planen.

 

Hvis du har tilknyttet en børnesamtale med undertype ’Børnesamtale § 48’ eller undertype ’Samtale ved tilsynsbesøg § 70, stk. 2’ under Samtale med barnet eller den unge udfyldes ’Barnets eller den unges kommentarer til handleplanen’ automatisk med teksten fra børnesamtalen. Du kan dog stadig redigere i teksten.

 

Du kan skrive forældrenes kommentarer direkte i planen.

Samtykke til udlevering af relevante dele af planen

Under fanen ’Samtykke til udlevering af relevante dele af handleplanen til leverandør af foranstaltningen’ skal du angive om der er indhentet udtrykkeligt samtykke fra de personer der er omtalt i planen, til at videregive dele af planen til leverandør af foranstaltningen/indsatsen.

 

 

Hvis der er samtykke, skal du beskrive hvilke dele der er givet samtykke til må videregives.

Såfremt barnet/den unge er mellem 15 og 18 år, skal du både angive, om der er samtykke fra den unge og forældremyndighedsindehaver(e).