Blanket 20

 

Når din kommune skal oprette tilbudte ydelser i DUBU, og herefter konkrete ydelser på sagerne, er det Blanket 20, som bestemmer hvilke kombinationer af ydelses-, tilbudstyper og lovhjemmel, som er mulige at oprette/vælge.

Derudover anvendes Blanket 20 også på andre områder, som indberetning til Danmarks Statistik, samt udstilling af undersager til Sags- og dokumentindekset.

I dette afsnit kan du læse om indholdet i blanket 20, herunder betydningen af de forskellige kolonner. Blanket 20 finder du under Informationscentret.

Du åbner Informationscentret via tandhjulsikonet i navigationsbjælken. For at åbne Blanket 20, klikker du på linket i kolonnen Dokumentnavn.

Et billede, der indeholder tekst, nummer/tal, software, Font/skrifttype

Automatisk genereret beskrivelse

Blanket 20 er et Excel dokument inddelt i fem ark: BL, SEL, LBU, Øvrige og Alle.

Hvilket ark, som en ydelse fremgår af, har betydning for hvornår en ydelse bliver vist, når der oprettes en ny ydelse på en sag.

Bemærk! Arket ’Alle’ viser alle ydelser som kan oprettes, men det vil ikke være muligt for brugeren, at se alle ydelser i ydelsesvælgeren på samme tid.

Når der oprettes en ydelse på en sag, vil der som standard blive vist ydelser fra arket Barnets lov (BL). Hvis der sættes hak i ’Serviceloven (SEL), Øvrige love eller Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet (LBU), vil der i stedet blive vist ydelser, hvor afgørelsesparagraf eller foranstaltningsparagraf indeholder lovhjemmel jf. Serviceloven eller lovhjemmel jf. Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet eller øvrige love som fx ydelsen ’Administrative udgifter’. A screenshot of a computer

Description automatically generated

Du kan læse mere om oprettelse af ydelser på sagerne i brugervejledningen.

 

Når du aktiverer redigering af Blanket 20, får du mulighed for at anvende filtrering af kolonner. Nedenfor kan du læse om de enkelte kolonner.

 

Ydelse og tilbud

Hvis du filtrerer på disse kolonner, kan du fx få et overblik over hvilke lovhjemler en rådgiver vil kunne vælge på en konkret sag, når der vælges en bestemt kombination ved oprettelse af ’Tilbudt ydelse’.

Eksempel: Kontaktperson bevilliget efter Barnets lov. Du vælger arket ’BL’. På kolonnen ’Ydelse’ vælger du ’Kontaktperson’ i filteret. Dernæst er det en god idé at frasortere ’følgeudgifter’ ved at fjerne de ydelser med ’x’ i følgeudgifter. Det sikrer at den samme lovhjemmel ikke fremgår to gange.

Afgørelsesparagraf og Foranstaltningsparagraf

I disse kolonner kan der filtreres på henholdsvis afgørelsesparagraf og foranstaltningsparagraf. Det betyder, at hvis en rådgiver, har oplyst, at denne har bevilliget en indsats efter en bestemt lovhjemmel, vil det være muligt for dig at filtrere på denne lovhjemmel, og dernæst se hvilken kombination af Ydelse og tilbud, som skal oprettes som ’Tilbudt ydelse’.

 

Ydelsesgruppe

Ydelsesgruppe er en kolonne, som viser hvilken type af opfølgningsaktivitet, der bliver oprettet, når ydelsen godkendes på en sag.  

Der findes 3 ydelsesgrupper med 3 tilsvarende opfølgningsaktiviteter. Du kan, ud fra ydelsesgruppe i denne kolonne, se hvilken opfølgningsaktivitet, som vil blive dannet eller opdateret i forbindelse med godkendelse af en ydelse.

Hvis en rådgiver godkender en ydelse på en sag, hvor ydelsen i blanket 20 har ydelsesgruppen ’Støttende indsatser/anbringelse’, vil der enten blive oprettet eller opdateret en ikke-udført aktivitet af typen ’Opfølgning’ – ’Faglig vurdering, BL § 95’.

Hvis en rådgiver godkender en ydelse på en sag, hvor ydelsen i blanket 20 har ydelsesgruppen ’LBU’, vil der enten blive oprettet eller opdateret en ikke-udført aktivitet af typen ’Opfølgning’ – ’Faglig vurdering, LBU § 54’

Hvis en rådgiver godkender en ydelse på en sag, hvor ydelsen i blanket 20 har ydelsesgruppen ’Handicapkompenserende’, vil der enten blive oprettet eller opdateret en ikke-udført aktivitet af typen ’Opfølgning’ – ’Faglig vurdering funktionsnedsættelse’.

Hvis der ikke er udfyldt noget i kolonnen ’Ydelsesgruppe’ vil en ydelse på en sag ikke udløse en opfølgningsaktivitet. Du kan læse mere om opfølgning i brugervejledning.

 

Følgeudgift

Hvis der er sat ’X’ i denne kolonne, betyder det, at denne type ydelse kan oprettes som følgeudgift. Behovet for at skelne mellem ydelser som kan anvendes til hovedydelser og ydelser som kan anvendes til følgeudgifter, skyldes at funktionsnummer kan være forskelligt for ydelserne. Det gør sig fx gældende for plejefamilier, hvor konteringen af vederlag sker på ét funktionsnummer og følgeudgifter på et andet funktionsnummer. Det er også kun hovedydelser, der generer opfølgningsaktiviteter og som ligger til grund for indberetninger til DST.

 

Indsatskode til statistik for handicapkompenserende indsatser og Indsatskode til statistik for indsatser og støtte

I disse kolonner kan du se den indsatskode, som indberettes til Danmarks Statistik i forbindelse med indberetning til Statistik for handicapkompenserende indsatser og Statistik for Indsatser og støtte. Indsatskoderne repræsenterer lovhjemlen for ydelsen i indberetningen til DST.

Du kan fx anvende filtrering på disse kolonner til at tjekke, at I har afdelings-UUID og P-numre på de leverandører, som leverer en indsats, hvor dette er påkrævet indberetning. Du kan læse mere om sammenhængen mellem leverandør og indberetning i afsnittet Leverandør – Indberetninger.

Indsatskoderne vedligeholdes, når der sker ændringer i databekendtgørelsen.

Tvang

Hvis der er en markering i denne kolonne for en ydelse, betyder det, at hvis der er en igangværende ydelse på en sag af denne type, vil sagen under Sagsoplysninger være markeret som ’Tvang’.

 

KLE-nummer og KLE-nummer Tekst

DUBU sender sager til sags- og dokumentindekset, som er en del af den fælleskommunale infrastruktur. Det er muligt i de systemer der modtager sagerne at afgrænse, hvem der må se dem.

Hver gang der oprettes en sag i DUBU, vil der blive sendt en sag til sags- og dokumentindekset med KLE 34.00.00 med oplysninger om:

•        At der eksisterer en sag på et bestemt barn

•        Sagens status

•        Titlen på eventuelle dokumenter tilknyttet sagen

Bemærk! For sager oprettet før Barnets lov (dvs. før januar 2024), vil KLE være 27.24.00.

Der overføres ikke detaljer om sagen, aktiviteter mv., ligesom selve dokumentet heller ikke overføres.

For at kunne se flere detaljer om sagerne i Sags- og Dokumentindekset, sender DUBU også undersager. Der sendes en undersag pr. godkendt hovedydelse, herunder også merudgifter. Undersagerne vil have et KLE-nummer svarende til det KLE-nummer angivet i kolonnen i Blanket 20.

Det kan fx være relevant for jeres kommunes kontaktcenter at se, at der er en sag i børn- og ungeafdelingen, så der kan omstilles til den rette medarbejder, men det bør vurderes om det er relevant, at de kan se, at barnet er anbragt. KLE-numrene anvendes således til at jeres it-afdeling kan opsætte regler for visning af sager i andre systemer fx SAPA.

  

Funktionsnumre

I kolonnen "Funktionsnummer" ser du funktionsnummer fra indenrigsministeriets kontoplan.

Du finder kontoplanen på ministeriets hjemmeside.

 

Hvis en ydelse har mere end ét funktionsnummer, skal man, når ydelsen bruges, vælge hvilket funktionsnummer der skal benyttes. Dette sker fx når der oprettes en anbringelse på en døgninstitution på en sag, hvor der skal vælges hvilket funktionsnummer ydelsen skal oprettes med.

A screenshot of a computer

Description automatically generated