Undersøgelsesplan

Når du har tilføjet/oprettet undersøgelsesaktiviteter på den Børnefaglige undersøgelse, kan du generere en undersøgelsesplan på sagen. Undersøgelsesplanen anvendes som et styringsredskab til planlægning af en børnefaglig undersøgelse, og er i tråd med den faglige metode ICS, som opfordrer til at undersøgelsesforløbet planlægges med barnet eller den unge og forældrene. Du kan med fordel læse mere om dette i ICS-håndbogen. Undersøgelsesplanen dannes som et dokument, der beskriver aftaler indgået med barnet og forældrene, planlagte møder/samtaler, samt hvorfra der indhentes oplysninger. På den måde kan du udlevere denne plan til forældrene og barnet/den unge.

Hvis du ønsker, at problemstillingen og fokus for undersøgelsen skal indgå i undersøgelsesplanen, skal du udfylde denne fane, før du danner undersøgelsesplanen. Derudover skal du tilknytte eller oprette relevante aktiviteter under ’Undersøgelsesaktiviteter’, da oplysningerne fra disse faner flettes ind i undersøgelsesplanen. Det kan du læse mere om i afsnittet: BFU - Undersøgelsesaktiviteter.

For at danne en undersøgelsesplan, skal du på listen over undersøgelsesaktiviteter, sætte flueben ved de aktiviteter, der skal fremgå af planen. Herefter skal du klikke på ’Dan undersøgelsesplan’.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Du kan inkludere aktiviteter af typerne ’Møde/samtale’, ’Inddragelse af Barnet/den unge’, ’Partshøring’ og/eller ’Udsendt dokumentation’ – ’Anmodning om Statusudtalelse’. Nogen aktiviteter kan ikke indgå i planen. Det kan for eksempel være, hvis du har tilknyttet en Forældrekompetenceundersøgelse eller en tidligere modtaget statusudtalelse til undersøgelsesaktiviteter, som er relevant for selve den børnefaglige undersøgelse, men ikke for undersøgelsesplanen.

Undersøgelsesplanen oprettes som en aktivitet af typen ’Udsendt dokumentation’ – ’Undersøgelsesplan’. Vedhæftet aktiviteten er rapporten for undersøgelsesplanen, dokumentet kan åbnes og redigeres i Word, hvor du fx kan indsætte oplysninger om ’sted’ for møder. Aktiviteten har status kladde, så du har mulighed for at redigere i både aktiviteten og dokumentet.

 

Oplysninger der indgår i Undersøgelsesplanen

Undersøgelsesplanen består af oplysninger om undersøgelsesperiode, problemstilling og fokus for undersøgelsen, en liste over samtaler/møder, information om indhentning af oplysninger, og derudover vil fristen for den børnefaglige undersøgelse fremgå.

I undersøgelsesplanen vil det fremgå, hvilke møder og samtaler, der er planlagt. Du kan inkludere typerne ’Møde/samtale’,  ’Inddragelse af barnet/den unge’ og/eller ’Partshøring’, som du har tilknyttet i den børnefaglig undersøgelse.

  A table with green squares

Description automatically generated with medium confidence

Kolonnen ’Temaer der skal tales om på mødet’, vil indeholde oplysninger fra den pågældende aktivitets notatfelt. Når du planlægger møder/samtaler, vil du således skulle beskrive temaerne i notafeltet for den planlagte aktivitet.

Kolonnen ’Dato og tid’ indeholder oplysninger om aktivitetens hændelsesdato, herunder det konkrete tidspunkt for mødet/samtalen, inddragelsen eller partshøringen. Det er derfor vigtigt, at den planlagte aktivitet er oprettet med korrekt tidspunkt for aftalen. Kolonnen deltagere vil indeholde oplysninger om de personer, som du har tilknyttet aktiviteten.

Kolonnen ’Sted’ indeholder ikke automatisk oplysninger fra aktiviteten. Du skal derfor udfylde ’Sted’ manuelt i planen.

 

Hvis du har anmodet fx en skole om en statusudtalelse, kan du vælge at aktiviteten ’Udsendt dokumentation’ – ’Anmodning om statusudtalelse’ skal indgå i undersøgelsesplanen. På den måde kan familien se, hvilke steder der er anmoder om status fra og på hvilket tidspunkt.

A close-up of a sign

Description automatically generated

 

 

 

 

 

 

Kolonnen ’Oplysninger indhentes fra’ indeholder oplysninger om den person/organisation, som du har tilknyttet aktiviteten. Kolonnen ’Dato for anmodning om statusudtalelse’ indeholder oplysninger om hændelsesdato for aktiviteten.